O casă este imposibil de exploatat la capacitate maximă fără a beneficia de avantajele unui iluminat exterior. Acesta va crea nu numai o proprietate mai sigură, mai utilizabilă, mai atractivă şi cu o valoare mai mare, dar va permite proprietarului casei şi musafirilor să descopere frumuseţile ascunse ale peisajului şi întregul potenţial al căminului său. 

 

    Există, în prezent, o multitudine de metode şi tehnici de iluminat care pot fi aplicate folosind stâlpi, stâlpișori, corpuri de iluminat şi care vor aduce, cu siguranţă, un plus de savoare, spaţiu şi volum atât pentru casă, cât şi pentru peisajul exterior al acesteia.

 

Care este rolul iluminatului exterior?

 

    Iluminatul exterior are atât  funcție practică cât și estetică pentru orice locuință, fiind o investiție care merită făcută. Printr-o îmbinare atentă a luminilor și o instalație care să respecte  arhitectura exterioară a spațiilor de amenajat, iluminatul exterior va înfrumuseța în mod semnificativ locuința, crescând în felul acesta numărul orelor petrecute afară. 

Crearea unei senzații de spațiu primitor și călduros vă va îmbunătăți starea de spirit, grădina devenind astfel un loc atractiv de relaxare.

 

Recomandări pentru iluminatul aleilor:

 

Se ştie că nimic nu este mai atrăgător seara decât o alee iluminată frumos.

 

În acest scop se pot plasa stâlpi de iluminat de dimensiuni mici, pe mijlocul sau pe marginea aleii sau corpuri de iluminat tip felinar în lungul aleii. Un efect identic se poate obţine cu ajutorul stâlpișorilor de iluminat.