Ce este HoReCa.

HoReCa este una dintre cele mai importante industrii la nivel global, care se referă la spațiile de cazare și la locurile destinate servirii alimentelor și băuturilor. De exemplu, aici putem include restaurantele din cartiere, micile pensiuni sau hoteluri, dar și restaurantele luxoase și hotelurile de 5 stele cu toate facilitățile incluse. Domeniul HoReCa ar trebui să fie un spațiu de relaxare, chiar dacă vorbim de servirea mesei la restaurant sau servirea unei cafele în oraș, vacanța în spațiul de cazare, sau comandarea mâncării acasă. 

Reinventare.

Să ne gândim la un singur lucru. Nu există alt domeniu economic care să fi fost nevoit să se reinventeze la fel ca industria ospitalității. O dată cu pandemia, HoReCa a avut cel mai mult de suferit, astfel, chefii și antreprenorii au fost nevoiți să se muleze pe interdicții, iar marea majoritate a restaurantelor, chiar și în momentul de față, au trecut pe partea de delivery, ceea ce nu a fost ușor. Hotelurile nu au putut primi clienți iar turismul a scăzut inimaginabil de mult din această cauză. 

De ce HoReCa?

Chiar dacă nu ne dăm seama, aproape zilnic contribuim la domeniul HoReCa. Fie că mergem într-un weekend la munte sau la mare, sau ne luăm concediu mai lung, ne cazăm la o pensiune sau la un hotel. Dacă ne este poftă de un anumit tip de mâncare, pe care probabil noi nu știm să îl facem sau pur și simplu nu ne permite timpul, sau chiar și când ne luăm o cafea la pachet și o bem în drum spre muncă sau când ne plimbăm, noi avem contact cu acest domeniu mai mult decât ne dăm seama. 

Ce poate fi mai relaxant decât să mergi într-un scurt concediu, și să stai seara pe o bancă, în curtea pensiunii sau a hotelului, iar în jurul ei să fie luminat de stâlpi cu un design unic, și să asculți greierii, sau de ce nu valurile mării. Să mergeți la restaurantul preferat, să vă opriți din drumul vostru pentru a  savura o cafea, să chiuliți de la monotonie, fiind momentele dumneavoastră de liniște.