Încă din antichitate s-a pus problema iluminării oraşelor pe timp de noapte, pentru a spori siguranţa oamenilor care ieşeau noaptea din casele lor. Pe lângă creşterea siguranţei şi funcţia decorativă, iluminatul avea şi rolul de a marca diverse repere, acestea ajutând la orientarea spaţială a oamenilor.

Cu trecerea timpului, iluminarea nocturnă a cunoscut mai multe faze de dezvoltare. Până la descoperirea şi exploatarea curentului electric la scară largă, toate tehnicile de iluminare aveau la bază focul. La început, au fost folosite felinarele cu lumânări şi lămpile cu diverse uleiuri, iar ulterior, odată cu descoperirea resurselor de gaze naturale şi dezvoltarea reţelelor de distribuţie ale acestora, s-a folosit gazul. Oamenii care întreţineau lămpile şi felinarele se numeau lampagii. Aceştia aveau grijă ca fiecare lampă să aibă resursele necesare pentru a lumina corespunzător.

   Lumea în care trăim nu poate fi concepută fără lumină. De aceea nu este deloc surprinzător faptul că omul a încercat să scurteze cât mai mult momentele în care totul în jur este scufundat în întuneric-din necesitate, pentru confort și siguranță dar și din... plăcere.

Este deci clar că orice bun administrator are iluminatul pe listă de priorități-fie că este vorbă de un imobil, curte, stradă sau localitate. La noi găsiți soluții pentru oricare dintre acestea! 

    Iluminatul inteligent înseamnă în primul rând un consum eficient de energie. Dacă ne-am obișnuit sa vedem cum se sting sau se aprind luminile atunci cand intrăm sau ieșim dintr-o încăpere, acum putem vedea același lucru și în cazul

iluminatului stradal. Sistemele inteligente de iluminat stradal furnizează suficientă cantitate de lumină, acolo unde este nevoie și când este nevoie.

În marile orașe, o parte importantă din bugetul primăriilor se duce către iluminatul public, așa că prin administrarea inteligentă a iluminatului stradal, primăria poate să reducă costurile legate de energie și să reducă lumina obositoare. 

    Evident, nici un dezvoltator imobiliar care va vizita secțiunea Stâlpi Iluminat Stradal nu va părăsi magazinul nostru fără să completeze o comandă - pentru că, în mod clar, are de unde alege :) !

Daca reprezentați o instituție publică, vă reamintim că puteți comanda si achiziționa direct de pe SEAP produsele noastre și că putem executa orice produs personalizat în conformitate cu cerințele proiectului pe care doriti sa il implementati.