Istoria coșurilor de gunoi!

Coșul de gunoi este un obiect nelipsit din casa fiecarui om, de pe străzi, din parcuri si din toate locurile publice. Acesta e mereu acolo deoarece răspunde unei nevoi  elementare în societatea noastră, nevoia de curățenie. Încă din 10.000 i.Hr.când au apărut primele așezări omenești, curățenia, sau mai de grabă lipsa ei, și-a lăsat amprenta asupra omului. Neavând un sistem de salubritate gunoaiele erau peste tot, asta însemnând că la fel erau și microbii, virușii și boala, astfel a fost conștientizată nevoia de colectare a deșeurilor și a curățeniei străzilor. În ziua de azi lumea a conștientizat impactul nefast pe care nepăsarea sa în privința unei hârtii aruncate pe jos îl are asupra mediului și a început să acționeze împotriva deșeurilor, iar primul pas către o lume mai curata este coșul de gunoi. 

Când ridicarea gunoiului a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, multe orașe au separat gunoiul refolosibil de gunoiul destinat gropilor. La fel ca astăzi, lucrătorii sortau prin intermediul benzilor transportoare încă din 1905. Orașele au vândut gunoiul reutilizabil industriilor.

Dar în anii 1920, separarea surselor nu se mai întâmpla. Până atunci, nu prea multe erau reciclate în afară de metal.

În timpul celui de-al doilea război mondial, oamenii au reciclat nailon, cutii de conserve, grăsimi de gătit și chiar tuburile de pastă de dinți,  pentru efortul de război.

Coșurile de gunoi!

Coșurile de gunoi sunt o soluție robustă și durabilă pentru colectarea deșeurilor în spații publice și comerciale.

Fabricate din oțel galvanizat oferă rezistență la intemperii și o lungă durată de viață.

Designele lor se integrează perfect în peisajul urban, aducân un aspect estetic plăcut.


La KroneMag găsești o gamă variată de coșuri de gunoi: stradale, reciclare, cu un design modern gata sa mențina curațenia orașului. Un loc mai curat, mai verde, mai respirabil.