Garanția Produselor

1. Cum beneficiati de service in perioada de garantie?

        Impreuna cu certificatul de garantie, la fiecare solicitare de service, trebuie prezentata impreuna cu produsul copia sau originalul facturii de achizitie a produsului, copie dupa autorizatia persoanei sau firmei autorizate cu instalarea si montajul, copia facturii de instalare si procesul verbal de punere in functiune.


2.  Instructuni de instalare, utilizare si exploatare

          La montarea/instalarea produselor se vor utiliza scule corespunzatore fiecarui surub, piulita, hexagon, etc. Nu se vor utiliza la montaj scule universale, (patent, cleste), care duc la deterioararea surubului, filetului, hexagonului sau la zgarierea produsului.
          Temperatura ambienta de functionare trebuie sa fie intre 4 si max.50°C ( la depozitare intre -25 si 75°C ).
          Umiditate intre 0 si 90 % fara condensare. Mediu lipsit de agenti puternic corozivi si vibratii.
          La cismelele din fonta /aluminiu  in momentul in care temperatura scade sub 4°C recomandam imperativ golirea de apa a instalatiei pentru a evita o posibila distrugere a robinetilor,a produsului prin inghetarea apei.
Montajul, echiparea si punerea in functiune a stalpilor de iluminat, lampadarelor, aplicelor si a tuturor produselor care se echipeaza cu instalatii electrice OBLIGATORIU SE VOR FACE DE CATRE FIRME si PERSOANE AUTORIZATE  pentru aceste activitati.
Daca in timpul garantiei intervine o defectiune, la solicitarea garantiei, cumparatorul are obligatia de a prezenta acest document, factura in original, produsul reclamat ca fiind defect in ambalajul original, cu toate accesoriile cu care s-a livrat initial si o prezentare scrisa a defectului reclamat.
La toate produsele achizitionate recomandam folosirea elementelor de prindere corespunzatoare, nu  recomandam folosirea elementelor de prindere ruginite, indoite, refolosite, etc.


3. Durata medie de viata si garantia

Durata medie de viata pentru :  

 • produsele din fonta/aluminiu este de 50 de ani cu conditia revopsirii  acestora la interval de 24 luni.
 • elementele din lemn este de 5 ani, cu conditia revopsirii/relacuirii  elementelor la 12 luni.
 • produse din teava otel negru/zincat – 15/25 de ani cu conditia revopsirii  acestora la interval de 24 luni


Garantia pentru :

 • produsele din Fonta/Aluminiu este de 10 ani.
 • vopsea pe elementele metalice este de 24 de luni.
 • elementele din lemn 24 luni rasinoase, 36 luni salcam, stejar  (revopsire/lacuire la 12 luni)
 • robineti, corpuri de iluminat, lampi, abajoare, este de 24 luni


4. Conditii de garantie

         Garantia se asigura in conformitate cu prevederile OG nr. 21/1992 si HG nr. 394/1995, in vigoare si  declaram pe proprie  raspundere ca produsul(e) livrat(e) corespund documentatiilor de executie ale fabricantului si sunt in conformitate cu standardele europene EN 40-5:2002, EN 40-6:2002, EN 10002-1:2000, EN 60598-1, EN 60598-2-3, EN ISO 6506-1:2001, EN ISO 945:2000, Directivele EEC336/89, EEC/31/92, EEC/68/93, EEC/89/106, EC/95/2006, EC/108/2004, EU/65/2011 si/sau cu Declaratia de Conformitate a Produsului.
         In perioada de garantie, furnizorul are obligatia de a repara gratuit echipamentele, suportand  schimbarea  componentelor/subansamblelor defecte, in acest caz garantia se prelungeste cu perioada in care produsul s-a aflat in reparatie. Operatiunile de service se efectueaza in termen de maxim 15 zile lucratoare de la receptia echipamentelor/produselor. In cazul in care produsul defect in perioada de garantie  nu poate fi reparat sau cand durata de nefunctionare din cauza deficientelor aparute in termenul de garantie depaseste 10% din termenul de garantie, la cererea cumparatorului, vanzatorul va inlocui produsul defect  sau va restitui cumparatorului contravaloarea actualizata a produsului respectiv.
       Restituirea contravalorii actualizate a produsului se va face la cererea cumparatorului si in cazul unor defectiuni repetate ( cel putin 3 defecte in prima jumatate a perioadei de garantie) sau in cazul defectarii produsului deja inlocuit. Prin valoarea actualizata partile convin sa inteleaga valoarea de piata a produsului,  valoarea stabilita in lista de preturi a vanzatorului. Daca produsul nu se mai produce, beneficiarul va  suporta doar diferenta de pret pentru un produs similar sau mai bun.


5.  Grantia se pierde in urmatoarele cazuri

Garantia se anuleaza daca se constata :
a.)  INTERVENTIA PENTRU PUNEREA IN FUNCTIUNE SAU REPARAREA ECHIPAMENTELOR DE CATRE ALTE PERSOANE DECAT CELE AUTORIZATE (Instalatori, Electricieni, Constructori, Montatori)
b.)  PRODUSE DETERIORATE MECANIC IN TIMPUL MONTAJULUI SI A EXPLOATARII
c.) defectiuni si pagube datorate neglijentei, distrugerii, furturilor si calamitatilor naturale;
d.) defectiuni datorate nerespectarii conditiilor de utilizare: extensii improvizate, temperatura  necorespunzatoare;
e.) constatarea utilizarii in conditii necorespunzatoare a echipamentelor;
f.) contactul si expunerea directa la substante saline, chimice antiinghet, antizapada, organice si anorganice ce pot duce la afectarea, distrugerea, stratului de protectie anticoroziva naturala (a vopselei in camp electrostatic).


Nu se acorda garantie pentru defectele provocate din cauze exterioare echipamentului, dar fara a se limta la:

 • catastrofe, cataclisme, accidente
 • pierderi /avarieri in timpul transportului
 • utilizarii si depozitarii necorespunzatoare a echipamentului/produselor
 • neutralizarea de subansamble/componente originale

Garantia nu da dreptul de despagubiri si este valabila numai pe teritoriul Romaniei


6 . Conditii Finale

In cazul solicitarii nejustificate de acordare a garantiei ne rezervam dreptul de a cere beneficiarului  contravaloarea manoperei de investigare a produsului reclamat ca fiind defect si costurile deplasarii dupa caz.
Garantia nu este transmisibila, furnizorul nefiind raspunzator in fata tertilor.
Furnizorul nu raspunde pentru cauze si efecte ce tin de montajul gresit, manipularea necorespunzatoare, neutilizarea echipamentelor electrice corespunzatoare normelor si legislatiei in vigoare. Echiparea cu instalatiile electrice corespunzatoare se face de catre firme si persoane autorizate, acestea raspunzand pentru lucrarile executate.
Atentie ! toate produsele care urmeaza afi echipate electric trebuie sa fie legate la impamantare dupa normele legale.
Daca in timpul garantiei intervine o defectiune, la solicitarea garantiei, cumparatorul are obligatia de a prezenta acest document, factura in original, produsul reclamat ca fiind defect in ambalajul original, cu toate accesoriile cu care s-a livrat initial si o prezentare scrisa insotita de poze digitale a defectului reclamat.    
Indiferent de modalitatea livrarii va rugam sa va asigurati ca ati primit actele corespunzatoare, fara de care asigurarea garantiei nu se poate realiza. Orice neconcordante sau omisiuni sesizate de beneficiar trebuie comunicate pe orice cale in maximum doua zile calendaristice de la data primirii acestora, orice sesizare ulterioara fiind nula de drept.
Termenul stabilit pentru primirea reclamatiilor referitoare la calitatea produselor - defecte si vicii ascunse ce nu au putut fi observate la inspectia obligatorie din partea unui delegat imputernicit al beneficiarului in depozitul logistic indicat pentru preluarea produselor - este de 30 de zile de la data vanzarii acestora, exclusiv ziua depunerii reclamatiei. Sesizarile privind calitatea produselor se refera la notiuni nespecificate de producator in documentatia tehnica aferenta si care contravin asteptarilor clientului. In caz de nerespectare a cerintelor de mai sus se prezuma ca produsele corespund in totalitate din punct de vedere functional si calitativ si sunt conforme cu solicitarea beneficiarului.
Garantia  se deruleaza de la data vanzarii echipamentului.
Garantia acopera produsul si partile sale componente,intelegandu-se prin aceasta repararea sau  furnizare gratuita a oricarei piese ce reprezinta defecte de fabricatie.